Vaccinationer

Rejsevaccinationer

Ved udlandsrejse skal der helst ske henvendelse til din klinik til en konsultation, to måneder inden afrejse, for råd og vejledning. Ved rejse i udlandet er det vigtigt at vide noget om, hvilke smitsomme sygdomme der findes på rejsemålet, hvordan de smitter og hvordan de forebygges. Det er vigtigt, at du kontakter Nordic Medicares læge i god tid inden afrejse, så der er god tid til en forebyggende samtale og til at give de nødvendige vacciner samt eventuelt ordinere medicin.

Nordic Medicare kan yde rådgivning ud fra oplysninger om:
– den rejsendes alder
– den rejsendes helbredsforhold
– rejsemål (land/by, hvilken rækkefølge)
– rejsens længde
– rejsemåde (charter, erhvervsrejse, rygsæksrejse mv.)
– rejseadfærd (kontakt til dyr, tæt kontakt til lokalbefolkningen, seksuel kontakt til lokalbefolkningen mv.).

For nogle grupper (fx gravide, børn, ældre, kronisk syge og immunsvækkede) kan der være særlige forhold ved rejse, der kræver en lægelig vurdering.

På dette link finder du Statens Serum Institut rejsevaccinationsguide omkring anbefalinger til de enkelte rejsemål: http://www.ssi.dk/Vaccination/Rejsevaccinationer.aspx

 

Børnevaccination

Det danske børnevaccinationsprogram er et tilbud til alle børn om gratis vaccination mod ni infektionssygdomme. Piger kan desuden vaccineres mod livmoderhalskræft.

sa

På dette link finder du væsentlige oplysninger om det danske børnevaccinationsprogram http://www.ssi.dk/Vaccination/Boernevaccination.aspx 

 

Influenzavaccination

Den 1. oktober træder det gratis tilbud om influenzavaccination i kraft til personer, der er i risiko for alvorlig influenzasygdom. Det gratis tilbud gælder frem til 31. december hver år.

Hvem er omfattet af det gratis tilbud.

Influenzavaccination anbefales og er gratis for følgende grupper:

  • Personer på 65 år eller derover
  • Førtidspensionister
  • Personer, der er kronisk syge efter en lægelig vurdering:
    – med kroniske lungesygdomme
    – med hjerte- og karsygdomme (undtaget isoleret forhøjet blodtryk)
    – med diabetes 1 eller 2
    – med medfødt eller erhvervet immundefekt
    – med påvirket respiration på grund af nedsat muskelkraft
    – med kronisk lever- og nyresvigt
    – med andre kroniske sygdomme, hvor tilstanden ifølge lægens vurdering medfører, at influenza udgør en alvorlig sundhedsrisiko.
  • Personer med svær overvægt (vejledende BMI>40)
  • Personer med andre alvorlige sygdomme, hvor tilstanden ifølge lægens vurdering medfører, at influenza udgør en alvorlig sundhedsrisiko
  • Gravide i 2. og 3. trimester

Tilhører du en af de ovennævnte grupper, eller er du førtidspensionist, kan du få vaccinationen gratis fra den 1. oktober og året ud. Vaccinationen er dog også gratis for gravide, der er mere end 12 uger henne, samt for personer med immundefekt og deres husstandskontakter

Det er stadig muligt at blive vaccineret mod influenza før og efter de nævnte tidspunkter, men i så fald er det ikke gratis.

https://www.sst.dk/da/sygdom-og-behandling/vaccinationer/influenzavaccination